Így kell a sót helyesen használni a konyhában

A só a legalapvetőbb fűszer, ha kiejtjük a fűszer kifejezést, akkor elsősorban a só és a bors jut eszébe a legtöbb embernek. Nagyon sokan használják otthon, a konyhában, de annál is kevesebben vannak, akik tisztában vannak azzal, hogy ennek mi a pontos hogyanja. Miért érdemes mindig, minden ételbe rakni, és mire kell kifejezetten odafigyelni?

Jó helyről szerezzük be az ételízesítőt

Mindig jó helyről próbáljuk meg beszerezni, ez nagyon fontos. A legtöbb ember a boltból vásárol, ez viszont óriási hiba, hiszen ezen termékek általában rengeteg finomításon esnek keresztül. Érdemes lehet valamilyen természetes sófélét vásárolni, például Parajdi sókat. Ezek rendkívül sokféle ásványi anyagot tartalmaznak, amire az emberi szervezetnek szüksége van.

Csak mértékkel szabad használni

Mindig csak mértékkel! Nem szabad belőle akármennyit az ételbe tenni, mert akkor ehetetlen lesz. Valamennyit mindig kell belőle használni, de gondoljuk át alaposan, hogy megfelelő mennyiségben használjuk-e.

Mindig figyeljük a receptet

Mindig érdemes figyelni a receptet. Hogyan kell jól sózni? Mikor kell az ételbe tenni, és hogyan? Sokan úgy gondolják, hogy érdemes már a hagyma dinsztelésekor használni, és ebben van valamennyi igazság. Hiszen ebben az esetben az könnyebben fog levet ereszteni, és a borssal szemben ez nem keseredhet meg.