Mik a legfinomabb disznóból készült ételek?

Vannak olyan ételek, melyeket mindenki szeret, mert nagyon finomak. Ilyen például a kolbász, hurka, tepertő, disznósajt és fűszeres szalonna. Ezen termékekben egyvalami közös: az, hogy mind disznóból készült, készíthető ételek. Magyar emberként az alapvető műveltség, és gasztronómiai kultúra része, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mik a legfinomabb hungarikum ételek, melyek sertéshúsból készülnek.

 

Vigyázat! Külföldön szinte egyetlen receptet sem készítenek el ilyen finoman disznóhúsból.

Kolbász

Talán a legjellegzetesebb, legismertebb disznóhúsból készült étel a kolbász. Ez egy bélbe töltött, vöröses színű húskészítmény, mely kitűnően megállja a helyét bármely asztalon a vacsora közben. Finom, ínyenc fűszerezését a paprika, bors, só, és a kömény szolgáltatja.

Szalonna

Ez egy olyan étel, amelyet nem igazán kell elkészíteni – legfeljebb meg kell sózni. Hosszú időn keresztül eláll a kamrában sózva, ennek köszönhetően a parasztemberek igazi kedvence. Gyerekek általában nem szeretik annyira.

Sertéspörkölt

Sokak szerint a pörkölt nem is igazán csirkéből készíthető finoman, hanem disznóhúsból. A disznó ugyanis tartalmaz bizonyos mennyiségű hájt, és zsiradékot, ami a húskészítményt egész egyszerűen szaftossá teszi. Ezt pedig a magyar ízvilágú emberek nagyon szeretik.

Hurka

A kolbász nagy testvére. Nem kerül bele paprika, és sokkal vizenyősebb – ennek köszönhetően teljesen más ízvilággal rendelkezik, de sokak szerint nagyon finom. Sok fehér rizs kell az elkészítéséhez.

Hol olvashatunk disznórecepteket?

Ha olvasni szeretnénk, akkor látogassunk el a BöllérShop hentes blogjára, ahol több tucat eredeti recept olvasható.