Vidéken más a taxis élet, mint Pesten

Vidéken szinte minden más – szokás mondani. Nincs ez másképp a taxis szakmával sem. Mások a tarifák, más a fuvar mennyisége, és az emberek is máshogy gondolkodnak, beszélnek és viselkednek – nem is véletlenül.

Ennek köszönhetően taxisként is mással kell számolni, ha vidéki városban, mondjuk Szegeden, Siófokon, vagy Pesten szeretnénk fuvarost találni.

Miben más mégis?

Abban van hatalmas különbség, amilyen az emberek mentalitása. Pesten minden, és mindenki sokkal személytelenebb, ennek köszönhetően talán az utasok és taxisok is kevésbé lesznek közvetlenek. Azonban van egy dolog, ami miatt biztos, hogy jobb sofőrként a fővárosban: ezek pedig a fuvardíjak. Hiszen fuvarosként mindig többet kérhetünk el, tekintve, hogy minden drágább is.

Arra érdemes számítani, hogy fővárosi taxisként mindig rosszabb lesz a közlekedés. Hiszen, dugók vannak. Ezért az is számít, hogy pontosan hol szeretnénk taxizni, például más Csepelen, és más egy forgalmasabb, pezsgőbb kerületben.

Mi kell ahhoz, hogy felcsaphassunk taxisnak?

Szükségünk lesz egy jó autóra, ami a saját kocsink. Ez általában 5-6 millió forintba kerül, de ezt is sokszor át kell alakítani, ennek köszönhetően még egy 4-500.000 Ft-ot érdemes rászánni. Tehát, ennek a vállalkozásnak a beindításához is kezdőtőkére lesz szükségünk, mint ahogy rengeteg más vállalkozás esetén szintén igaz ez a gondolat.

Megéri?

A legtöbb ember imádja a hivatását, aki ebben dolgozik. Szerintük könnyed, érdekes munka, és az utasok szállítása igazi élmény nap mint nap. A Demo Taxitársaság például vidéken működik.