Nagyon fontos, hogy a vacsoránk kiegyensúlyozott legyen. Ehhez az szükséges, hogy mindig igyunk egy pohár finom bort: de ez persze nem elég. Mindig fontos megteremteni az össz-harmóniát az étkezés során, ami nem könnyű, és sokan nem is képesek rá.
Mégis mit tehetünk? Mi a titka annak, hogy a vacsoránk egy tökéletes gasztronómiai összeállítás legyen?
Legyen előétel
Az előételt nagyon sokan elfelejtik. Egy olyan ételre van szükség, ami nem nehéz, megterhelő, és tökéletesen előkészíti a főfogást. Például ilyen lehet a paradicsomos-gombás omlett, finoman fűszerezve. De a zöldbableves nokedlival is tökéletes választás lehet.
A főétel legyen finom
A főétel mindig legyen ízletes. Például ehetünk bárányszeletet sültkrumplival, de akár a Gyros tál is tökéletes választás lehet. Azért érdemes sokat enni, mert a bor sokkal jobban esik, ha az embert már picit elnyomta az éhségét.
A desszert se maradjon el
Somlói galuska? Vagy fagylalt? Akármelyik jó! De bármelyik jó választás ahhoz, hogy a bornak előízt csináljunk. Az édessel tökéletesen harmonizál bármilyen desszert, de különösen a lágy, csokival átitatott piskóták, mint például a torta.
A bor már csak a ráadás lesz a végén!
A finom bor csupán a tökéletes pont a vacsora végén. Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk ítélni, hogy mi lenne a legjobb opció az eddigiek függvényében, szükséges a szakértelem és a borászati tudás. Tudni kell például, hogy mikor érdemes fehérbort vagy vörösbort inni. De abban biztosak lehetünk, hogy mindkettő jó választás tud lenni.
Tipp: rendeljük az alábbi webáruházból: https://paulusborhaz.hu/