Egy mérnök iroda a legjobb megoldás!

Cégvezetőként, ügyvezetőként gyakori probléma lehet, hogy nem találni szakembert egy adott feladatra. Ugyanez érvényes akár mérnöki munkák esetén is: a mérnökök sokszor nagyon elfoglaltak, a tervezőirodáknál hosszú a sor.

Mi az oka annak, hogy ez így van?

A mérnöki szakma hiánynak számít

A mérnök hiányszakma. Ennek köszönhetően a legtöbb mérnök egész egyszerűen nem képes arra, hogy új munkákat vállaljon el a közeljövőben. Ha egy mérnök munkát vállal, annak akár vannak kötelezettségei is: hiszen van felbontási kötbér, és felelősségvállalás is.

Mi kell ahhoz, hogy valaki mérnöki irodát nyithasson?

Ha valaki mérnöki irodát szeretne nyitni, kifejezetten fontos, hogy legyen ehhez végzettsége: felsősokú MSC diplomára lesz szükség. Amennyiben külön tervezői jogosultságra lenne szükség, ahhoz a kamarához kell fordulni, hiszen az nagyobb felelősség.

Mi kell a vállalkozás indításához?

Szükségünk lesz az engedélyekre, valamint arra is, hogy legyen egy kis kezdőtőkénk: hogy irodát tudjunk bérelni, habár sok kivitelezőnél lényegében a magánház, magánotthon jelenti az irodát. Ha embereket akarunk felvenni, ahhoz is kell egy kis tőke, hiszen amíg az első megrendelésből a pénz vissza nem jön, szükséges lesz valamiből kifizetni az alkalmazottainkat.

Mennyire kényelmes irodát nyitni alkalmazotti lét helyett?

A kérdés mindenki számára szubjektív. Van, aki jobban szeret alkalmazottként dolgozni, és van, aki számára a vállalkozás nyitása a létkérdés. Minden azon áll, hogy milyen alkatú emberek vagyunk, és hogy hogyan állunk a különféle problémákhoz.

Ajánló: látogassunk el az alábbi honlapra: https://www.zeta-solutions.hu/