Mihez kezdhetsz egy gépészmérnöki diplomával?

Nagyon sok frissdiplomás tanácstalanul áll a munkaerő piacon, mikor éppen arra kerülne sor, hogy elhelyezkedjen valamilyen cégnél munkavállalóként. Számtalan lehetőségünk van gépészmérnökként – rengeteg helyre keresik a jó szakembert, nekünk csupán azt kell eldöntenünk, hogy milyen terület érdekelne minket igazán. Mégis mit mondhatunk – mik a főbb lehetőségek?

Elmehetünk karbantartó mérnöknek

A karbantartás a mérnöki munkák között az egyik legérdekesebb. Amikor a gépek működnek, akkor sokszor van üzemzavar, előfordul, hogy valamilyen alkatrészt cserélni kellene, de arra is lehet akár példa, hogy a gépszerkezetet, gépelemet teljesen ki kell selejtezni. A karbantartó mérnök fog nekünk segíteni abban, hogy ezen feladatok megfelelően el legyenek látva.

Lehetünk értékesítők

Elmehetünk értékesítőnek – hiszen, mindig kell valaki, aki a vállalat érdekeit képviseli a partnerek előtt. Az értékesítés egy külön szakma, amely komplex emberi rálátást és szakmai szemléletet igényel, valamint a termékskála pontos ismeretét. Például, elmehetünk garázskapukat értékesíteni.

Foglalkozhatunk elektronikával

Foglalkozhatunk akár elektronikával is – ez már kicsit közelebb áll a villamosmérnökök munkájához és szakmai szemléletéhez. Milyen az ideális szervomotor?

PLC programozókra is nagy a kereslet

A PLC a gépek irányításáról, programozásáról, vezérléséről szól. Ez az egyik legérdekesebb része a szakmának, hiszen a robot pontosan úgy fog viselkedni és mozogni, ahogy azt a program előírja. Nagyon fontos a gondos esetvizsgálat és hogy minden egyes lehetőségre gondoljunk, hiszen így biztos, hogy nem fog kiakadni a program.